Монарша сім’я Великобританії часто стає об’єктом пліток. Її життя здається казковою і шалено багатою. Однак про перші особи монархії є чимало цікавої інформації …
Багатство
Існує думка, що Королева Великобританії буквально купається в золоті і може дозволити собі все, що забажає. Це не зовсім так, адже монарша родина знаходиться на 257 місці в списку найбагатших людей країни. Стан найяснішої особи дорівнює 550 мільйонам доларів.
А ось маєток вражає своєю площею, який складає 77000 квадратних метрів. Величезний будинок сім’ї має 775 кімнат. Штат обслуговуючого персоналу складає 800 чоловік.
Дельфін — риба?
У 13 столітті Едуардом II був виданий указ, згідно з яким будь-яка «королівська риба», виловлена ​​у водах, які територіально відносяться до Великобританії, відразу ж належить родині.
Дивно, що в цей список входять не тільки осетри, але і кити, а також дельфіни, яких відносять до ссавців.
День народження
Королева святкує два Дні народження в році — 21 квітня (офіційна дата появи на світ) і в середині травня. Друга дата вибирається для всенародного святкування.
Цікаві факти про королівську сім'ю ВеликобританіїКоролева
Королева Єлизавета II править монархією довше за всіх. Цього року термін її знаходження на троні становить 64 роки.
Багато хто задається питанням про офіційне прізвище першої персони Великобританії. Королева носить прізвище Маунтбеттен-Вінздор.
Зразкові спадкоємці
Принц Вільям є найрозумнішим спадкоємцем трону, так як він під час навчання в Сенд-Ендрюському продемонстрував блискучу успішність.
Дружина принца Кейт Міддлтон також вчилася тут. Герцогиня отримала університетську ступінь з історії мистецтва. Цікавим є те, що Кейт має родинні зв’язки з Джорджем Вашигтоном.