неділю, 6 грудня 2015 р.

Туристичні пам’ятки штату Вашингтон. Фото

Туристичні пам’ятки штату Вашингтон. Фото

10. Національний парк Олімпік.
Олімпійський Національний парк не має ніякого відношення до Олімпійських Ігор, крім своєї назви. Гори Олімпік різко підносяться з надр Тихого океану і містять три унікальних біосфери. Велика частина цієї дикої місцевості – помірний тропічний ліс. Сюди також входять приголомшливі відрізки узбережжя з 60 милями уздовж океану. Нарешті, покрили древні долини льодовиків, і сніжні гори. Здебільшого тут немає ніяких доріг і особливої інфраструктури, але зате є величезна різноманітність флори і фауни. У тропічних лісах Ви можете знайти стародавні дерева і папороті, лосів, видр, чорних ведмедів, пум, оленя і ще багато ссавців і птахів. Бабаки живуть серед льодовиків, в той час як форелі плавають в чистих водах річок. Таким чином, Олімпійський Національний парк є не пошкодженою природною пам’яткою, справжньою гордістю штату Вашингтон. Тут Ви можете насолоджуватися розкішними природними гарячими джерелами, розбити табір і плавати на човні.
9. Національний історичний парк і острів Сан-Хуан.
На кордоні США і Канади в протоці Селіш розташувався Національний історичний парк острову Сан-Хуан. Це одне з найкращих місць, щоб спостерігати Дельфіна-косатку, морських видр і морських свинок. Зупиніться в американському Таборі, щоб трохи краще дізнатися історію цих місць. Чому Американський Табір? Парк також унікальний як місце війни Свині, де британці і американці зіткнулися між собою в 1859. Дивно, але війна була відвернена здоровим глуздом, і острів прерій був щасливо розділений між цими двома таборами. Єдиною загиблою виявилася британська свиня. Вона порушила кордон і була застрелена. Але кризі запобігли з допомогою дипломатії, зробивши Сан-Хуан яскравим прикладом того, як може працювати мирне співжиття між країнами. Один з кращих способів дістатися сюди – поромом з Анакортеса на материку.
8. Водоспад Сноквалмі.
Водоспад Сноквалмі – одна з найбільш відвідуваних визначних пам’яток Вашингтона. Він став ще більш відомим своєю головною роллю в Твін Пікс. Це сценічне місце можна побачити після приблизно 35 хвилин їзди на схід від Сіетла, прямо уздовж I90. Водоспад падає з висоти в 270 футів вниз і створює неймовірний шум і бризки. Готель Селіш Лодж розташований тут протягом майже 100 років і є чудовим місцем, щоб зупинитися на ніч, або просто поснідати прямо під водоспадом. Вершина каскаду добре доступна від автостоянки. Ви можете захопити кави і заспокоїти розрив і влаштувати тут пікнік.
7. Спейс Нідл, або Космічна голка Сіетла.
Сіетл – просто неймовірне місто, і його культовий орієнтир – Вежа “Спейс Нідл”, домінує над мальовничим горизонтом. Побудований для Всесвітньої виставки в 1962, Спейс Нідл становить 184 метра заввишки. Швидкісні ліфти слідують до палуби спостереження в 160 метрах, а ресторан SkyCity пропонує вечерю з найкращими краєвидами Сіетла. Відкривається вид на горизонт, гори, Елліот Бей і острови. Голка відкрита приблизно до 23:00 вечора, 365 днів у році. Не забувайте зарезервувати свій столик в ресторані заздалегідь.
6. Село Тілікум.
Прямо на береговій лінії в передмісті Сієтлу знаходиться село Тіллікум. Перш за все сюди вабить туристів їжа. Фантастичні місцеві лососі, смажені на повільному вогні, так само, як корінні американці завжди робили його, суп з молюсків, поряд з багатьма іншими делікатесами. Потім Ви можете відправитися в круїз по бухті Елліот протягом двох – трьох годин, потім відвідаєте музеї місцевої культури та історії. Завершіть день з танцювальним шоу місцевого племені.
5. Національний парк Маунт Рейнір.
Ви можете побачити Вулкан Рейнір з Вежі Спейс Нідл, але це не зрівнятися з повноцінним його відвідуванням. Цей національний парк захоплює дух, він розташований в 77 милях на південь від Сіетла. Це 370 квадратних миль самого значного пейзажу в Північній Америці, так само як і головної зірки, стратовулкан висотою в 4,390 метрів над рівнем моря і сніговими верхівками. Навколо нього є більш як двадцять п’ять льодовиків, сніжні рівнини, луки, повні підальпійских польових квітів і водоспадів. Область, відома як Рай, на південних схилах вулкана, є найбільш відвідуваною частиною парку. Природні визначні пам’ятки Вашингтона в першу чергу асоціюються з Національним парком Маунт Рейнір.
4. Місто Олімпія.
Місто Олімпія – найближчий найбільший центр до Олімпійського Національному парку в 54 милях на південь. Багатьох може здивувати, що це – столиця штату. При 50,000 жителів Олімпія включає багато парків і заповідників в навколишньому сільській місцевості. До Тихоокеанського узбережжя звідси можна дістатися за годину. Це також культурний центр, з процвітаючою художньою сценою, шістьма високоякісними театрами, власним симфонічним оркестром і живим джазовим співтовариством.
3. Такома.
Ще одне місто Пьюджет-Саунд, Такома знаходиться приблизно в тридцяти милях на південь від Сіетла, на шляху до Олімпії. Тут закінчується Північна Тихоокеанська Залізниця та розташований великий порт. Приблизно в п’ятдесяти милях на південний схід від центру міста знаходиться вулкан Рейнір. Місто з музеями і торговими центрами, театрами і старими наведеними в почуття будівлями, Такома тепер дуже приємне місце, щоб жити і відпочивати. Для того, щоб досліджувати Вулкан Рейнір та його національний парк, Такома просто чудове місце.
2. Бельв’ю, Вашингтон.
Бельв’ю – місто з 125,000 жителів, який швидко ріс в останні роки. Це дозволило йому потрапити в п’ятірку місць, найкращих для життя в штаті. Містобудівники прагнуть гарантувати, що Бельв’єю залишається красивим і в майбутньому, з десятьма квадратними кілометрами парків, водойм, фонтанів, прибережних парків і ботанічних садів.
1. Центральна бібліотека Сіетла .
Не часто так буває, що бібліотека займає перші місця в списках пам’яток, але Сіетл зміг це зробити. Відкрита в 2004, бібліотека Сіетла вітає мільйони відвідувачів. Майже 1.5 мільйона книг розміщені тут на 34,000 квадратних метрах скла і сталі, де скляні платформи, здається, плавають в металевій петлі. Вона входить в список найкрасивіших бібліотек світу. Це дуже практичне громадське місце з підземною парковкою, чудовим плануванням і терміналами для громадськості на 400 комп’ютерів. Вже через два роки після того, як бібліотека відкрилася, управління зрозуміло, що люди приїжджали сюди не тільки для читання і дослідження, але і подивитися на унікальну будівлю.

Немає коментарів:

Дописати коментар