неділю, 6 грудня 2015 р.

Топ -10 пам’ятків США

Топ -10 пам’ятків США

Список із десяти найбільш відвідуваних визначних пам’яток США склала eTurboNews. На першому місці в списку відмовилася Таймс-сквер (Times Square) в Нью-Йорку. Цей головний торговельний і розважальний перехрестя Манхеттена залучив у 2008 році величезна кількість туристів, незважаючи на економічну кризу.
За статистикою, близько 80% гостей Нью-Йорка вважають за необхідне побувати на Таймс-сквер. У минулому році місто відвідали 47 мільйонів чоловік, з них 37,6 мільйонів побували на «перехресті світу».
Бульвар Лас-Вегас (Las Vegas Strip) в однойменному місті стоїть на другій сходинці списку. «Неоновий проспект» в серці «Міста гріха» є частиною федеральної Scenic Byways Program, яка об’єднує дороги і вулиці країни згідно з їх археологічним, культурним, історичним, природним, розважальним і видовищним особливостям. Торік Лас-Вегас відвідали 37 мільйонів чоловік. 80% з них (близько 30 мільйонів) залишалися на ніч в готелях або грали в казино, розміщених на цьому бульварі.
На третьому місці — National Mall and Memorial Parks у Вашингтоні. Безліч національних, суспільно-значущих пам’яток знаходяться на цій території, що займає площу більше чотирьох квадратних кілометрів: меморіали Лінкольна, Джефферсона і Вашингтона, ветеранів Корейської війни і війни у ​​В’єтнамі. Смітсонівський інститут з його 19 музеями також входить в склад National Mall. У минулому році завдяки мережі безкоштовних музеїв комплекс відвідали понад 25 мільйонів туристів.
Faneuil Hall Marketplace в Бостоні зайняв четвертий рядок списку. Побудований в 1742 році багатим бостонським торговцем Пітером Фенлом, Faneuil Hall протягом століть вважався комерційним центром міста і трибуною для таких видатних ораторів, як Семюел Адамс. До складу Faneuil Hall також входить відновлений ринок Quincy, побудований в XIX столітті. На сьогоднішній день це — улюблене багатьма туристами місце для шопінгу. Однак на відміну від інших відомих шопінг-центрів Faneuil Hall ще й має статус історичної та культурної пам’ятки. Торік там побували 20 мільйонів чоловік.
П’ятої найпопулярнішою пам’яткою США стало Чарівне королівство світу Діснея (Disney World’s Magic Kingdom) на озері Буена-Віста (Buena Vista) у Флориді. Чарівне королівство — найпопулярніша з усіх диснеївських пам’яток Флориди. Disney Hollywood Studios і Animal Kingdom займають наступні за популярністю місця. Тому при підрахунку голосів враховувалися відвідування саме Чарівного королівства, в якому у 2007 році побували 17,1 мільйона чоловік.
Парк Діснейленд (Disneyland Park) в каліфорнійському Анахаймі (Anaheim) займає шосте місце. У 2007 році в Діснейленді побували близько 15 мільйонів відвідувачів. Парк, відкритий в 1955 році, широко відомий своїми атракціонами — від «Космічної гори» до «Піратів Карибського моря».
Fisherman’s Wharf / Golden Gate National Recreation Area, Сан-Франциско — на сьомому рядку списку. У 2007 році Сан-Франциско відвідали 16,1 мільйона осіб, а Рибальська пристань знаходиться на вершині своєї популярності (від 12 до 15 мільйонів людей бувають там щорічно). Зону відпочинку «Золоті ворота», що включає в себе знаменитий міст, в 2008 році відвідали 14600000 чоловік.
Восьмий за популярністю — Ніагарський водопад, штат Нью-Йорк. Водоспад на кордоні США і Канади є туристичною меккою з XIX століття. Вируючими водами можна насолоджуватися з оглядових майданчиків, з човнів, з туристичних стежок і з вагончиків старовинного фунікулера. За статистикою місцевого туристичного бюро, щорічно Ніагарський водоспад приваблює близько 12 мільйонів чоловік.
Great Smoky Mountains National Park, Теннесі — найвідвідуваніший національний парк Америки. Маючи більш ніж 800 затишними стежками, цей парк прийняв у минулому році близько 9 мільйонів туристів.
Військово-морський пірс в Чикаго замикає список. Відкрита в 1916 році, ця чиказька визначне служила свого роду кампусом і тренувальним центром ВМС США. Тепер тут розташовані магазини, ресторани та виставкові центри, Шекспірівський театр і Дитячий музей. Всілякі нічні шоу і святкові феєрверки теж влаштовуються на території пірсу. У 2008 році в цьому розважальному центрі побували 8600000 чоловік.

Немає коментарів:

Дописати коментар