суботу, 12 грудня 2015 р.

64 поради, як вивчити англійську мову швидко і ефективно

64 поради, як вивчити англійську мову швидко і ефективно

Англійську мову можна вчити не тільки в школах та спеціалізованих закладах. Багато людей покладаються лише на знання, отримані в освітніх установах, хоча результат не завжди буває задовільним. Існує величезна кількість шкіл і курсів навчання англійської мови, але якщо ви шукаєте найшвидший і найефективніший спосіб вивчення англійської мови, то наші поради вам знадобляться:
1. Найважливіша порада: не бійтеся робити помилки. Будьте впевнені в собі. Люди можуть допомогти вам виправити ваші помилки лише тоді, коли вони їх почують.
2. Оточіть себе англійською мовою. Створіть навколо себе середовище англійської мови, де б ви могли навіть пасивно вивчати цю мову. Кращий спосіб  розмовна мова.
3. Займайтеся кожен день. Складіть програму. Вирішіть, скільки часу на тиждень ви будете витрачати на навчання та дотримуйтеся свого графіка.
4. Розкажіть домашнім і близьким, друзям про ваш навчальний план. Попросіть їх допомогти вам в навчанні, але не заважати.
5. Практика мови складається з чотирьох основних навичок: читання, письмо, усне мовлення, аудіювання. Вам необхідно виробити всі ці чотири навички.
6. Заведіть зошит для нових слів, які вам будуть зустрічатися. Використовуйте ці слова в реченнях.
7. Ви можете записувати слова прямо в реченні. Кожен день у вас будуть з’являтися нові часто використовувані слова.
8. Заучування напам’ять  один з найбільш поширених способів підготовки до словникового тесту. Вправа ця добре тільки в короткостроковій перспективі тому, що часто така інформація швидко забувається.
9. Відзначайте для себе, коли навчання відбувається найкраще.
10. Слова будуть засвоюватися легше і ефективніше, якщо Ви будете запам’ятовувати їх у реченні.
11. Плануйте підготовку до іспиту або тесту. Ви побачите, що навчання проходить краще, коли до чогось готуєшся.
12. Проте підготовка до тесту або іспиту не повинна бути метою, вам
необхідно думати про те, що ви отримаєте, коли у вас будуть гарні навички і знання англійської мови. Необхідно виробити мотивацію.
13. Визначте ваші довгострокові цілі. Працюйте над їх досягненням.
14. Визначте ваші короткострокові цілі і призначте «винагороду» за досягнення кожної з них.
15. Створіть атмосферу, в якій у вас буде бажання й інтерес вчитися. Забудьте слово «треба».
16. Подумайте над тим, що впливає на ваше навчання найкращим чином. Аналізуйте методи вивчення мови на власному досвіді.
17. Вирішіть, що вам більше до душі: заняття індивідуально або з групою.
18. Звертайтеся по допомогу! Звертайтеся за роз’ясненням і консультацією, якщо ви чогось не розумієте. Ви можете звернутися до вчителя, однокласника або друга.
19. Повторюйте уроки. Знаходьте час, щоб повторювати все те, що ви вже вивчили.
20. Відводьте на кожне заняття не більше 30 хвилин. Робіть регулярні перерви в навчанні.
21. Не поспішайте переходити на інший рівень. Зосередьтеся на поточному рівні.
22. Замість телевізійних передач дивіться фільми і новини на комп’ютері англійською мовою. Якщо ви чогось не розумієте, завжди можна повернутися назад і послухати ще раз.
23. З іншого боку, перегляд англійських каналів по телевізору змушує більш уважно слухати і вловлювати інформацію правильно з першого разу. Це добре для більш досвідчених.
24. Спробуйте прочитати роман (велику книгу). У вас повинно вийти. Зате, яке приємне почуття задоволення у вас з’явиться після того, коли ви, нарешті, прочитаєте весь роман повністю.
25. Читайте книги для дітей. Слова в них легше засвоюються, а про значення незнайомих слів можна найчастіше здогадатися по контексту.
26. Газети – гарний спосіб знайти багато речень з пасивними конструкціями. Знайдіть у газеті статтю, прочитайте її всю і подивіться, чи є в ній пасивні речення.
27. Не переживайте і не відволікайтеся, якщо ви не розумієте кожне слово. Ви завжди можете повернутися і перевірити їх зміст.
28. Якщо ви не розумієте значення певного слова, подивіться на контекст. Сусідні слова підкажуть вам сенс незнайомого слова. Спробуйте вгадувати сенс з контексту.
29. Думайте про те, що займає більше часу, щоб акцентувати на цьому свою увагу і зусилля, щоб досягти більш високого рівня. Взагалі, найбільший прогрес досягається тоді, коли ми тільки-тільки починаємо вчити іноземну мову. Однак навіть якщо ви досягли доброго розуміння мови, не варто припиняти навчання. Просто прогрес буде менш помітний.
30. Заучувати корені слів. Вони допоможуть вам здогадатися про сенс похідних слів.
31. Коли ви дізнаєтеся нові слова, заучуйте всі форми слова: Beautiful (прикметник), beauty (іменник), beautifully (прислівник).
32. Вивчіть префікси (dis-, un-, re-) і суфікси (-ly, -ment, -ful). Вони допоможуть вам зрозуміти значення слів.
Якщо поради з першої частини 64 порад, як вивчити англійську мову швидко і ефективно, були вам корисні, то продовжимо розгляд ще 32 порад про те, як необхідно змінити своє життя, які потрібні методи для швидкого і легкого навчання. Отже, розглянемо, чи може вивчення англійської мови приносити задоволення.
33. В англійській мові, на відміну від японської та французької, в словах застосовується нефіксований наголос. Просто порахуйте склади і подивіться, куди падає наголос. Існує тільки один (головний) ударний склад. У деяких двоскладових словах наголос падає на другий склад (beGIN). У двоскладових іменників (TEAcher) і прикметників (HAPpy) наголос  на першому складі.
34. Використовуйте англійську мову скрізь, де можна.
35. Не використовуйте прямий переклад з рідної мови на англійську. Думайте англійською мовою, щоб домогтися кращих результатів.
36. Ви можете вивчати англійську мову не тільки за підручниками. Англійську можна з успіхом вчити за кермом, слухаючи аудіо (тільки подумайте, скільки часу деякі з нас проводять у дорозі!).
37. Кращий спосіб вивчати граматику – в мові.
38. Заведіть щоденник і записуйте кожен день кілька фраз англійською мовою.
39. А може завести свій власний блог англійською мовою і ділитися на ньому своїми думками зі світом?
40. Не турбуйтеся про граматику і правопис, коли будете записувати свої ідеї та думки, щоб не відволікатися. Записавши, перевірте структуру речень, виправте граматичні та орфографічні помилки. Нарешті, прочитайте те, що у вас вийшло, або віддайте комусь, хто зможе перевірити ваш текст на наявність помилок.
41. Звертайте увагу на знаки пунктуації. Вони можуть повністю змінити зміст того, що ви маєте на увазі. Наприклад: “A woman without her man is nothing” (“Жінка без свого чоловіка ніщо».) І “A woman: without her, man is nothing” (“Жінка: без неї чоловік  ніщо»).
42. Співайте. Покажіть світові ваш прекрасний голос. Заучуйте пісні англійською мовою і слухайте їх, а потім співайте, покращуючи мова та інтонацію.
43. Пишіть в чатах і форумах. Якщо ви ще не вмієте говорити англійською мовою, то це один із способів навчитися.
44. Слухайте і повторюйте речення англійською мовою. Зосередьтеся на ритмі і інтонації.
45. Слухайте радіо англійською мовою. Навіть якщо ви не слухаєте активно, звикайте до мови пасивно.
46. Пишіть під диктовку. Слухайте аудіо, радіо або телевізор і записуйте те, що ви чуєте.
47. Ніхто не любить слухати власний голос, але ви готуйтеся до того, щоб почути себе. Запишіть свій голос і зверніть увагу на вимову і інтонацію. Це допоможе вам знайти проблемні області.
48. Використовуйте англо-англійський словник, щоб навчитися мислити англійською мовою без перекладу.
49. Не зловживайте словником. Використовуйте його тільки в крайніх випадках. Спробуйте вгадати сенс слова, замість того, щоб відразу «лізти за словом в словник».
50. Не здавайтеся. Думайте позитивно. Іноді ви можете мати відчуття, що
не все у вас виходить досить швидко. Не хвилюйтеся. Зрештою, ви досягнете успіху.
51. Насолоджуйтесь процесом навчання. Ми дізнаємося більше, поки нам весело і цікаво.
52. Якщо ви боїтеся говорити, то зробіть глибокий вдих перед тим, як щось сказати. Працювати легше, коли ви відчуваєте, що спокійні.
53. Переглядайте старі уроки і замітки. Ви будете здивовані, наскільки легко ви тепер можете виконати ці вправи. Це і буде знаком вашого прогресу.
54. Ніколи не буває рано чи пізно, щоб почати вивчення англійської мови. Чи не придумуйте собі виправдання, чому ви ще не вивчили англійську мову. Чого ви чекаєте?
55. Зволікання віддаляє вас від успіху. Скільки можна відкладати навчання? Ви повинні розуміти, що відкладаючи вивчення англійської «на потім», ви просто виробляєте погану звичку  тим самим вам важче буде з часом мотивувати себе.
56. Якщо ви ще не досягли бажаних результатів, це не означає, що проблема криється в мові: проблема – в вас, тому що ви не можете знайти підходящий спосіб вивчити мову.
57. Використовуйте ті засоби навчання, які відповідають вашому рівню. Не беріться за вправи, які занадто складні для вас або занадто прості. Тестуйте себе час від часу, але не перестарайтеся.
58. Не турбуйтеся про свій акцент. Це важлива частина вашої культурної приналежності. У світі існує багато варіантів англійської мови: британський,американський, південноафриканський та інші. Жоден з них не досконалий (по відношенню до інших).
59. Тим не менш, ви повинні знати, що існують відмінності між британською і американською англійською у використанні слів. Наприклад, elevator(американська) і lift (британська).
60. Носіть з собою блокнотик для нових слів. У ньому ви завжди і скрізь зможете записати нові слова. Ви можете подивитися на них щоразу, коли у вас є час.
61. Використовуйте стікери. Вони можуть вам допомогти заучувати слова під час повсякденних справ по дому.
62. Використовуйте свою інтуїцію. Ви будете здивовані, як часто вам вдається правильно переводити припущення. Як уже говорилося раніше, будьте впевненими.
63. Зберіться з думками перш, ніж почати мовлення англійською мовою. Навіть гарне теоретичне знання граматики може призвести до помилок в мові, якщо мало практики.
64. Знайомтеся з новими людьми. Направте свої зусилля на те, щоб зустрітися з англомовними людьми у вашому місті. Ви можете вступити в клуб або піти в бар, де збираються іноземці.

Немає коментарів:

Дописати коментар