суботу, 5 грудня 2015 р.

ЯК ЧИТАТИ ХУДОЖНЮ ЛІТЕРАТУРУ АНГЛІЙСЬКОЮ

Художня література англійською мовою


Читання є таким же обов'язковим атрибутом процесу навчання іноземної мови, як, наприклад, аудіювання, письмо, практика розмовної мови і т.д. Читати можна все, що душі завгодно: художню літературу англійською мовою, періодичні видання, навчальні посібники, енциклопедії

Навіщо читати художню літературу англійською мовою?

Вивчаючи англійську, не нехтуйте читанням художньої літератури англійською мовою. Мова в даному випадку йде не про адаптовані книги, а про оригінальні твори. Можливо, словосполучення «художня література» не викликає у вас позитивних емоцій. Але ж ми і не говоримо лише про класику, хоча багато хто вважає класичні твори шалено цікавими. Так, знання робіт класиків, тим більше прочитаних в оригіналі, дуже бажано. У нашому суспільстві це є показником освіченості і начитаності. Але автор автору ворожнечу. Твори деяких письменників минулого відрізняються великою кількістю маловживаної лексики і складними конструкціями. Читання такої художньої літератури англійською мовою може геть-чисто відбити бажання продовжувати цей етап у процесі навчання.
Якщо вам такі книги не під силу, не варто себе змушувати. Зверніться до сучасних письменників, твори яких вам відомі українською. Ще краще – почніть читати вашого улюбленого автора. Повірте, його оригінальний роман чи повість і переклад, нехай навіть і самий гарний – це дві абсолютно різні речі. Навряд чи самому першокласному перекладачеві вдасться передати всі відтінки настроїв, емоції персонажів на всі 100%. Тому так приємно читати художню літературу англійською мовою і вивчати цікаві висловлювання, конструкції, запам'ятовувати слова. Більш того, не всі книжки зарубіжних письменників переводять на вашу рідну мову. Залишається один варіант – прочитати їх в оригіналі. А уявіть ваше відчуття гордості і власної значущості, що підвищує вашу самооцінку після прочитання книги англійською мовою! Адже, якщо вам підкорився один твір, підкоряться і інші. З часом ви будете читати художню літературу англійською мовою, як на своїй рідній.
Як ми переконалися, читати художню літературу англійською мовою не тільки можна, а й треба! У наше століття технологій багато хто воліє не купувати друковані видання, а читати літературу в інтернеті або роздруковувати твори на аркушах формату А4. Добре це чи погано – судити не нам. Кожен вибирає найбільш підходящий йому спосіб. Зараз художня література англійською мовою є доступною практично в будь-якому місті. На прилавках магазинів можна знайти як класичні твори, так і роботи сучасних авторів. Придбати цю літературу можна і в інтернет-магазинах, наприклад, ozon.ru або bookshop.ua.
Якщо ж вам більше до душі електронні версії творів, ви можете знайти та скачати їх на наступних ресурсах:
nowhereman.alfaspace.net – колекція творів сучасних авторів
biblioverde.ru – книги на різних мовах
Які б книги ви не вибрали, яким би способом їх не читали, читання художньої літератури англійською мовою буде сприяти накопиченню необхідних знань, які обов'язково допоможуть вам у майбутньому!

Немає коментарів:

Дописати коментар