четвер, 3 грудня 2015 р.

Як вивчити англійську мову швидко і ефективно?

Як вивчити англійську мову швидко і ефективно?

Сучасність така, що сьогодні англійська мова вивчає все більше людей – комусь він необхідний по роботі або для повсякденного спілкування з іноземцями, хтось хоче полегшити собі життя під час подорожей або переїхати на ПМЖ в англомовну країну. Відповідаючи на попит, викладачі пропонують різні методи: інтенсивні тренінги, метод занурення, а також заняття на сайтах і по Skype, що дають можливість вивчити англійську online. Давайте спробуємо розібратися, що вони з себе представляють.
Чи можна швидко вивчити англійську, і скільки на це потрібно часу?
Взагалі, швидке навчання – це все ж утопія. Щоб вільно висловлюватися на будь-якій іноземній мові, потрібно навчитися мислити на ньому, тобто не переводити в голові фразу, а вміти відразу складати її, наприклад, на тому ж англійською. Для цього потрібна практика англійською мовою. Інша справа, що за короткий час можна опанувати базовими знаннями, необхідними для конкретних цілей: навчитися розмовляти і розуміти усне мовлення, або висловлюватися в межах обраної сфери, або читати спеціалізовану літературу. Якщо визначитися, навіщо вам потрібна англійська мова, буде легше вибрати відповідний тренінг. Тоді вже за один місяць можна буде досягти певних результатів.
Безкоштовне вивчення англійської самостійно
Сьогодні цілком реально вивчити англійську безкоштовно, хоча це зробити досить важко. Для цього існує багато навчальної літератури. Фактично в будь-якому книжковому магазині вам запропонують посібники, за якими можна вивчити ази граматики. Єдиний недолік – ви надані самі собі, і нема кому пояснити незрозуміле правило. Альтернативний варіант – інтернет.
У мережі можна вивчити англійську мову самостійно на різних сайтах. Такі портали зазвичай барвисто оформлені з використанням анімації, що спрощує сприйняття матеріалу. Урок проходить за стандартною схемою: у доступній формі пояснюється тема, в кінці заняття пропонується тест на закріплення. Часто практикується онлайн спілкування між учнями іноземною мовою. Такі методи дозволяють ефективно вивчити англійську при належній старанності. Звичайно, все одно при цьому не вистачає придбання розмовних навичок, але люди вирішують цю проблему спільними зусиллями.
Наприклад, в соціальних мережах можна знайти групи, де учасники домовляються про колективні заняттях по Skype, під час яких спілкуються іноземною мовою. Це корисно, але є один нюанс: можна не помітити власних помилок у мові. Це взагалі одна з небезпек, що підстерігає тих, хто вирішив вивчити англійську мову самостійно. В результаті можна увірувати у власні сили і почати говорити безграмотно. Згодом виправлення таких помилок вкрай трудомістке.
Платне вивчення англійської мови
Серед курсів англійської існує, наприклад, метод занурення. Він передбачає повну відмову від спілкування рідною мовою вже з другого чи третього заняття. Фактично людина потрапляє в стресову ситуацію, коли доводиться активізувати потенціал своєї пам’яті і творчих здібностей, щоб впорається з отриманим завданням. З одного боку, метод занурення імітує ситуацію, коли турист чи іммігрант опинився в чужій країні і змушений заговорити іноземною мовою будь-якими засобами. Тобто учень долає страх і отримує новий досвід і знання. З іншого боку, метод занурення може привести до того, що людина зненавидить англійську мову, якщо нічого не вийде.
Часто можна зустріти пропозиції від мовних шкіл, які пропонують заняття з носіями мови. Цей варіант хороший тільки в тому випадку, якщо перед вами викладач англійської як іноземної, що має багаторічний стаж роботи.
Якщо ж це носій мови без відповідної освіти, заняття обмежаться приємним спілкуванням з обміном променистими посмішками. Просто уявіть зворотну ситуацію: ви навчаєте американця російського. З чого почнемо? «Це стілець. Розумієш? ».
Один з популярних варіантів для живого спілкування з носіями мови – уроки по Skype. Зазвичай їх ведуть професійні викладачі, які проживають в Англії, США чи Австралії. Хоча за фактом абсолютно все одно, де вони знаходяться: потрібно домовитися про підходящий часу і займатися. Зрозуміло, важливо вибрати хорошого педагога, зрозуміти, чи підходить вам викладач і чи вийде з ним добре вивчити англійську. Для цього передбачений тестовий урок, під час якого ви можете зробити відповідні висновки.
Заняття по Skype дозволяють не тільки вивчити англійську будинку, але і отримати досвід спілкування іноземною мовою. Важливо вступати в діалог з різними людьми, щоб навчитися вловлювати особливості мови. Добре підійдуть групові заняття, під час яких говорить не тільки викладач, а й інші учні. До того ж дискусії і обмін думками допомагають подолати мовний бар’єр: під час інтенсивного спілкування з’являється природне бажання висловитися.
Ще є варіант занять з репетитором. Він добре підходить, щоб вивчити англійську з нуля. Але варто пам’ятати, що в цьому випадку все залежить від викладача, з яким ви займаєтеся. Чим вище його кваліфікація, тим дорожче будуть індивідуальні заняття. При цьому займатися з недосвідченими репетиторами просто не має сенсу.
Де вивчити англійську?

У розмаїтті тренінгів та курсів слід уважно вибрати підходящий варіант. Для швидкого навчання потрібно максимум практики. Наприклад, у мовній школі ESL викладають англійську мову за методикою, спеціально розробленою для людей, охочих навчитися правильно говорити англійською. Граматика подається через 80 конструкцій, які використовують в повсякденній мові носії мови. Таким чином, людина не тільки засвоює правила, але одночасно з цим вчиться говорити англійською.
На заняттях намагаються звести теорію до мінімуму і сфокусуватися на практиці. Ось що кажуть самі студенти про свої результати – esl. english-. Як показують результати школи ESL, близько 93% учнів починають говорити англійською вже після місяця навчання. Примітно, що пропущені заняття можна заповнити в групі або на індивідуальному занятті, за яке не стягується доплата.
ESL. або English as a Second Language, означає «англійську як другу мову», в цій школі англійської мови по всьому світу навчають іноземних студентів вже більше 17 років. Щоб упевнитися в якості пропонованих практичних занять ESL пропонує всім бажаючим пройти безкоштовний урок англійської мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар