суботу, 12 грудня 2015 р.

ЯК ВИВЧИТИ АНГЛІЙСЬКУ МОВУ З НУЛЯ

ЯК ВИВЧИТИ АНГЛІЙСЬКУ МОВУ З НУЛЯ
Питання вивчення англійської мови турбує багатьох, адже школа не завжди дає той рівень знань, коли можна сказати, що мову знаєш на такому рівні, коли можна вільно розмовляти англійською з незнайомими людьми.
Трохи по-іншому складаються справи у тих, хто не вчив англійську у школі, а тому взагалі не має навіть базових знань. Тому ми підготували для вас пам’ятку-керівництво, що складається з трьох етапів на шляху до вільного володіння англійською мовою. Воно буде корисним не тільки для тих, хто хоче вивчити англійську мову з нуля, але й тим, хто хоче покращити свої знання – для цього просто пропустіть ті етапи, що ви вже проходили раніше.

Етап 1: Основи (Basic)


На цьому етапі вам потрібно зрозуміти основи мови, вміти читати та писати, говорити нескладні речення та вміти правильно будувати речення. Для цього вам необхідно зробити 6 кроків:
1. Вивчити алфавіт англійської мови. Англійська абетка не складна і вчиться достатньо легко, оскільки створена вона на основі латинського алфавіту і складається лише з 26 літер.
2. Зрозуміти основи побудови англійських речень та, особливо, порядок слів у реченні і інверсію. Особливу уваги приділіть заперечним та питальним реченням. Непогано буде також знати й принципи побудови заперечних запитань.
3. Вивчити основні часи англійської мови, що використовуються найчастіше. А це:
Всього в англійській мові 16 часів, проте для початку цих 6 часів вам вистачить з головою.
4. Попрацювати над вимовою, розуміти транскрипцію звуків та правила читання.
5. Вивчити числівники.
6. Мати словниковий запас у 500-1000 слів та знати таблицю неправильних дієслів.
Цей етап найскладніший, саме тут виникає більшість проблем, оскільки учні не до кінця розуміють принципи функціонування мови, її граматику, є величезні проблеми з вимовою. Після того, як ви вивчили алфавіт, ознайомилися з принципами побудова речень та хоча б передивилися найуживаніші часи, рекомендується піти накурси англійської мови. Граматику можна вчити й самостійно, проте на курсах ви отримаєте розмовну практику, а робота в групах може буди більш цікавою, ніж самостійна.

Етап 2: Середній (Intermediate)

Входячи у цей етап ви вже маєте базові знання, їх потрібно лише розширити. А саме:
2. Продовжити вивчення часів. До вже вивчених додаються:
3. На цьому етапі дуже важливо мати розмовну практику, аби ви закріплювали те, що вивчаєте. Найкраще спілкуватися з носієм мови тет-а-тет, проте така можливість є не завжди. В такому випадку на допомогу приходить інтернет. В світовій мережі є спеціально створені сайти, де люди з усього світу отримують допомогу з вивчення будь-якої мови абсолютно безкоштовно, так звані “language exchange sites”. Одним з таких сайтів є polyglot club, також відомим є italki. Суть проста: вам допомагають вити англійську, а ви допомагаєте комусь вчити іншу мову (українську, російську тощо).
Крім того, ви можете просто шукати друзів у англомовних країнах на сайтах типу “pen pal” (друзі по листуванню) щоб переписуватися з ними на англійській або ж розмовляти по скайпу. Прикладами таких сайтів є interpalspenpalworld.
4. Для підвищення рівня спілкування та розуміння, розширення свого словникового запасу слів, бажано дивитися фільми чи серіали англійською мовою, читати книжки на англійській, займатися перекладом з англійської на українську.
5. Також непоганим додатком до всього перерахованого вище є безкоштовні або платні розмовні клуби, де спілкування ведеться лише англійською мовою. Такі клуби є в кожному великому місті України.

Етап 3: Професійний (Advanced)

Коли ви відчуваєте, що перейшли на цей етап володіння англійською, найкращим варіантом є поїхати за кордон в одну з англомовних країн на деякий час. Якщо ж такий варіант розвитку подій в найближчому майбутньому неможливий, то потрібно шукати безкоштовні варіанти. Актуальними й будуть кроки 34 та 5 з попереднього етапу.
Щодо граматики, то рекомендується завершити вивчення часів Future Continuous in the PastFuture Perfect in the Pastта Future Perfect Continuous in the Past. Вони у повсякденному житті майже не вживаються, проте їх знання можуть допомогти вам краще зрозуміти мову. А, можливо, стануть у нагоді в один день.
Непоганим варіантом для практики англійської буде робота в компанії, де клієнти англомовні. Тоді ви не тільки зможете підвищувати свій рівень володіння англійською, але й отримувати за це гроші :) Крім того, такі компанії (в більшості, закордонні) можуть оплачувати курси з підвищення рівня володіння англійською мовою для своїх працівників.
Підтвердити свій високий рівень володіння англійською мовою можна отримавши один з таких сертифікатів:
  • TOEFL
  • IELTS
  • SAT
  • GRE
  • GMAT
  • TOEIC
Найпопулярнішими є перші два, що дійсні у 125 та 150 країнах відповідно. Щоб їх отримати будь-який з них потрібно здати спеціальний екзамен, підготовка до якого займатиме місяць-другий та буде платною. Діють ці два сертифікати 2 роки, після чого знову прийдеться складати іспит. Проте саме ці два сертифікати можуть дати вам право працювати у міжнародній компанії.
Сподіваємося, що наші поради допомогли визначитися вам з питанням як вчити англійську мову з нуля. Не відкладайте вивчення мови на завтра – краще зробіть перший крок вже сьогодні!

Немає коментарів:

Дописати коментар