пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Цікаві факти про англійську мову

Цікаві факти про англійську мову

1. Англійська має один із найбільш широких словникових запасів, який складається з понад 600 000 слів.
2. Щоб людина змогла порозумітися англійською мовою в більшості простих ситуацій, їй необхідно знати від 1500 до 2000 слів.
3. Англійською розмовляють 250-350 мільйонів людей по всьому світу.
4. Найдовше слово «pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis» складається з 45 букв. Воно означає одне із дуже складних захворювань.

Які переваги знання англійської мови

1. Як відомо, більшість сучасних фільмів виходять на англійській мові. Тому знаючи її, ви отримаєте можливість переглядати новинки кіно в оригіналі відразу після їх виходу. При цьому ви зможете насолоджуватися голосами улюблених акторів, а не голосами перекладача.
2. Всесвітня мережа стане для вас в 11 разів ширшою. Справа в тому, що сьогодні обсяг англомовного Інтернету приблизно в 11 разів перевищує обсяг україномовного. А якщо взяти до уваги нинішню інформаційну еру, і той факт, що інформація – це все, то висновок стає очевидним. 
3. Музика. Якщо ви любите слухати музику, то 100% майже кожного дня зустрічаєтеся з іноземними хітами, якими пронизані практично всі вітчизняні радіостанції. Таким чином, знаючи англійську мову, можна отримати максимум насолоди і повністю відчути ту чи іншу пісню.
4. Освіта високого рівня за кордоном. В тому випадку, якщо ви надумали навчатися в будь-якій іншій державі світу, то знання англійської мови є необхідним. Справа в тому, що більшість серйозних вищих навчальних закладів вимагають хорошого знання цієї мови.
5. Зростання по кар’єрній драбині. Якщо у вас в резюме графа «знання іноземних мов» заповнена фразою «вільне володіння англійською», то ви автоматично претендуєте на більш цікаву і престижну роботу. Цілком імовірно що вам доручать спілкування з партнерами по всьому світу, переговори з іноземними представниками компаній. Вас чекають захоплюючі зустрічі і закордонні відрядження – ось що може дати знання англійської мови на роботі.

Вчені про англійську мову

Авторитетний іноземний портал «arXiv.org» оприлюднив результати цікавого дослідження, згідно яким, люди, котрі розмовляють англійською мовою, використовують під час розмови більшу кількість слів з позитивним ефектом емоцій, ніж понять з негативною емоційною оцінкою.
Ще одне не менш цікаве дослідження було проведене іншою групою вчених. В результаті їм вдалося з’ясувати, що вивчення англійської мови позитивно впливає на здоров’я людини. Це пояснюється тим фактом, що знання англійської дає людині чимало переваг, які були описані вище. Тому ще на ранньому етапі вивчення людина вже знає і розуміє, що її чекає в майбутньому. Відповідно, настрій завжди зберігається позитивним, що відображається на загальному стані і здоров’ї.
І на завершення варто відмітити, що вільне володіння англійською мовою вже давно перейшло на рівень необхідності. Тому ви не пошкодуєте, якщо при плануванні свого часу виділите певну частину на вивчення англійської.

Немає коментарів:

Дописати коментар