неділю, 29 листопада 2015 р.

Ігри для дітей англійською мовою

Ігри для дітей англійською мовою


Навчання англійській мові певної вікової групи має свої особливості та нюанси. Адже вчити іноземної мови дитини, підлітка і дорослої людини припадає по різному в силу способів сприйняття інформації у відповідному віці. Коли ми залучаємо до англійської мови дітей, необхідно пам’ятати, що вони засвоюють інформацію, представлену у вигляді наочних образів або обіграти в ситуаціях.

А саме цією формою діяльності і займається гра.
Саме у грі в повній мірі проявляються здібності і вміння дитини. Саме у грі дитина може показати себе, реалізувати свій потенціал. Діти грають завжди і скрізь. За допомогою гри діти не тільки дізнаються, як поводитися в тій чи іншій ситуації, вчаться приймати рішення, змагаються, але і приміряють на себе різні образи, тим самим пізнають наше життя і вчаться спілкуватися відповідним чином.
Використання ігор для дітей англійською мовою надзвичайно важливо в процесі навчання. Адже, перебуваючи в атмосфері радості, захопленості, рівності між собою, діти долають сором’язливість і горезвісний «мовний бар’єр», який так заважає нам вивчати мову. У процесі гри прекрасно засвоюється мовний матеріал (так як повторюється багато разів), відпрацьовується вимова і розвивається належним чином навик спілкування, запам’ятовуються всілякі особливості структури мови і правила, властиві його письмовій та усній мові.

Які бувають ігри для дітей англійською мовою?

Звичайно, великою популярністю користуються рольові ігри для дітей англійською мовою, які моделюють певні ситуації з життя: похід до лікаря, покупка продуктів у магазині, подорож в іншу країну і т.д. У молодшому віці дітей дуже захоплюють ігри казкового змісту. Вони сприяють формуванню образної і виразної мови. Крім цього, дуже необхідні дидактичні ігри для дітей англійською мовою (лото, доміно, ігри з ознайомлення з природою, настільно-друковані ігри, словесні ігри та ігри-загадки, ігри-бесіди тощо).
Робити наголос лише на якийсь один вид гри теж не варто. Необхідно їх чергувати: спокійна дидактична гра, рухлива рольова гра, гра для двох і гра цілої групи дітей. Все це необхідно органічно ввести в навчальний процес, грамотно підібравши тематику, мету, завдання гри у відповідності з тим, матеріалом, який необхідно вивчити.
Існують ігри для дітей англійською мовою, які націлені на розвиток мовної, творчої діяльності учня (граматичні ігри) і ті, які тренують розумову активність і використання лексичних одиниць (лексичні гри). За допомогою творчих ігор для дітей англійською мовою (драматичні та рольові ігри) реалізуються і вдосконалюються мовленнєві вміння.
Припустимо, діти тільки приступили до вивчення англійської мови, познайомившись з алфавітом. Ось які ігри можна запропонувати для закріплення цих знань:
1. називати букви, зображені на картках, і вдаряти м’ячиком об підлогу, тільки робити все в такт;
двом командам учнів пропонується на швидкість скласти якомога більше слів із запропонованих перемішаних букв;
2. відгадати слово за першою літерою і як можна швидше його намалювати, щоб перемогти в грі.
При роботі з орфографічним матеріалом можна використовувати такі ігри для дітей англійською мовою:
3. знайти в сітці з літерами певну групу слів (а тут потрібно знати їх правильне написання);
дати двом командам по довгому слову і попросити скласти якомога більше слів з його літер;
4. за допомогою міміки і жестів зобразити те, що написано в загаданном реченні.
Для роботи з новим лексичним матеріалом і закріпленням старого можуть підійти ці ігри для дітей англійською мовою:
1. рольова гра за темою, що дає учням можливість відчути себе в якості різних персонажів по черзі;
розподіливши по групах, запропонувати учням відгадати певну кількість загадок і ребусів англійською мовою на час;
2. пограти в припущення: що б було, якби?
3. Ігри для дітей англійською мовою можна придумати самим, скориставшись деякими ідеями. Наприклад, приклади фольклорних ігор ви можете знайти на сайті englishforkids.ru. Там же знаходяться пальчикові ігри та дидактичні ігри. Велика кількість ігор для дітей англійською мовою розташоване на такому ресурсі, як bilingual.ru.
Обов’язково включайте в ваш навчальний процес гри для дітей англійською мовою. Таким чином на вашому уроці учням буде дуже цікаво і вони , граючись здобуватимуть нові знання .

Немає коментарів:

Дописати коментар