понеділок, 30 листопада 2015 р.

7 ПОМИЛОК У ВИВЧЕННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

1. Вчити іноземну мову складно
Вчити мову складно, тільки якщо ви цього не хочете. Вивчення мови займає певний час, але це не складно. Вам здебільшого потрібно тільки слухати і читати. Незабаром ви починаєте відчувати задоволення від розуміння іншої мови. Найчастіше в школах і на курсах викладачі намагаються змусити учня говорити, коли він ще нічого не знає. Саме це робить вивчення мовою таким складним.
2. Потрібно мати схильність до мов
Ні, не потрібно. Всі хто хоче вивчити мову – зможе. У Швеції та Голландії більшість людей говорять більш ніж на одній мові. Не можуть же вони бути все такими обдарованими. Важлива не схильність до мови, а ставлення до її вивчення.
3. Потрібно жити в країні мови, що вивчається
Подивіться на іноземців, які приїжджають жити в нашу країну – чи всі вони говорять досконалою українською або російською мовою? Добре, якщо чверть. Тим не менш, зустріти людину, що володіє англійською бездоганно досить легко. Зараз, коли у вашому розпорядженні є Інтернет, дуже легко і читати і слухати англійську в оригіналі. То де ви живете – зовсім не перешкода.
4. Тільки діти можуть досконало вивчити іноземну мову
Недавні дослідження мозку показали, що він залишається гнучким до самої старості. Візьмемо людей, які втрачають зір. Вони легко вивчають мову Брайля. У дорослих більше словниковий запас, їм простіше зрозуміти складні граматичні явища, тому вони здатні вивчити іноземну мову набагато краще і швидше, ніж діти. Єдине, що потрібно дорослим, так це дитяча зацікавленість і відсутність страху бути осміяним.
5. Щоб вивчити мову, потрібна сувора атмосфера класної кімнати
Це найголовніша проблема. Класна кімната – економічний спосіб навчання і можливість познайомитися з новими людьми. Цей спосіб навчання вважається традиційним і шанованим. Шкода тільки, що це саме невідповідне місце для вивчення мови. Чим більше студентів займається в класній кімнаті, тим менше ефективність занять. Мови не можна викласти, їх можна вивчити. Теоретичні граматичні пояснення важко зрозуміти, запам’ятати, і ще складніше використовувати. Однотипні вправи швидко набридають. Особливо важко робити все це в класі, про що свідчать плачевні результати наших випускників, які не можуть спілкуватися мовою після 10 років занять.
6. Ви повинні говорити, щоб вивчити іноземну мову
Зазвичай вміння говорити мовою – мета його вивчення, але говоріння може почекати. Коли ви досить звикнете до мови, ви знайдете можливість поспілкуватися. Але коли ви тільки вчитеся, важливо більше слухати. Якщо ви просто вивчите пару корисних фразочек, то не зможете не зрозуміти співрозмовника, не підтримати розмову. Потрібно не говорити, щоб вчитися, а вчитися, щоб говорити.
7. Я б хотів вивчити іноземну мову, але у мене немає часу
Як щодо того часу, що ви проводите в черзі, в транспорті, виконуючи домашні справи, гуляючи? Чому б не скористатися цим часом, щоб послухати аудіокурс в плеєрі або почитати брошуру? Якщо ви почнете з 10-15 хвилин на день, і якщо ви дійсно хочете вивчити мову, то незабаром ви виявите, що у вас вже з’явилося півгодини-година на день на вивчення іноземної мови. А цього цілком достатньо для досягнення доброго результату!

Немає коментарів:

Дописати коментар