вівторок, 24 листопада 2015 р.

Значення англійської мови в сучасному світі

Значення англійської мови в сучасному світі


В світі існує безліч країн, а мов, якими розмовляють їх жителі, ще більше. І в даному випадку мова йде не про сотню-другу, а про кілька тисяч. Як же населенню Землі зрозуміти один одного? Для цього існують міжнародні мови, які і дають змогу всім нам спілкуватися один з одним, незалежно від національності та місця проживання.
Однією з міжнародних мов є англійська. Більше того, англійська є мовою міжнаціонального спілкування для всього людства.
Значення англійської мови в сучасному світі важко переоцінити. Адже не можна ж не зважати на вибір більше 1 мільярда людей, які її використовують. І якщо для половини з них вона є рідною, то близько 600 мільйонів вибрали саме її як іноземну. Безумовно, діапазон поширення англійської мови в сучасному світі настільки великий, що ця мова не може бути ідентичною у різних областях. Незважаючи на різноманітні її варіанти і наявність специфічних особливостей для кожної національності, англійська мова залишається лідером на нашій земній кулі. Яку ж роль в нашому житті зараз грає англійська мова?

В цілому, політичне, економічне, наукове, спортивне життя всього світу «протікає» англійською мовою. Англійська визначена офіційною і робочою мовою Організації Об'єднаних Націй. Всілякі саміти і зустрічі глав держав, підписання законів і указів, переговори і дебати – все це проводиться англійською мовою. Міжнародна торгівля, робота банківської системи, діяльність транспортної системи на суші, на морі і в повітрі здійснюється англійською мовою. Ця мова є живим інструментом спілкування для академіків, докторів наук, вчених усього світу. Адже міжнародні конференції, вивчення світового досвіду та обмін інформацією наукових умов відбувається лише з використанням англійської мови. Та що там говорити – олімпійські ігри і всілякі змагання між країнами вибрали офіційною мовою саме англійську.
Значення англійської мови в сучасному світі настільки велике, що її знання не є привілеєм і розкішшю. Колись і комп'ютери, так само як мобільні телефони, могли собі дозволити лише люди певного соціального прошарку. Зараз такі речі є предметами першої необхідності. Те ж можна сказати і про англійську. Її вчать скрізь: у школах, університетах, на курсах. Мається на увазі, що будь-яка освічена людина просто зобов'язана володіти англійською мовою, тому що саме вона є її ключем до подальшої самоосвіти та самовдосконалення. Тому зараз існує так багато організацій, що пропонують навчити вас англійської. Однак не варто думати, що зробити це так легко. Навчання будь-якій мові є довгим процесом, який вимагає певних витрат, як розумових, так і фінансових.
І все-таки вчити англійську мову варто. Хочете подорожувати і не відчувати себе білою вороною, а вільно спілкуватися з людьми різних національностей? Хочете стати студентом закордонного університету? Хочете престижну роботу з просуванням по кар'єрних сходах? А, може, ви бажаєте працювати закордоном? Порада одна – вивчайте англійську мову. Адже з часом ви все одно зрозумієте, що 75% світового листування здійснюється англійською, 80% інформації на комп'ютерах зберігається теж на цій мові, а більшість міжнародних документів, статей, літературних творів, інструкцій написано саме англійською. І ми ще не враховували кіноіндустрію та музичний олімп. Фільми американського виробництва міцно увійшли в наше життя, а будь-який поп-виконавець вважає престижним заспівати не менше однієї пісні англійською мовою.
Знання англійської мови в сучасному світі є своєрідним вікном у світ. Володіючи цією мовою міжнародного спілкування, ви зможете досягти поставлених цілей за допомогою нових можливостей. І ви обов'язково зрозумієте, що значення англійської мови не перебільшено.


Немає коментарів:

Дописати коментар